web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Universitatea de Medicină din Cluj şi Asociatia Inceptus au demarat un proiect de aproape 10 mil. lei pentru a forma viitori antreprenori

Universitatea de Medicină din Cluj şi Asociatia Inceptus au demarat un proiect de aproape 10 mil. lei pentru a forma viitori antreprenori

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj (UMF) a câştigat un proiect de finanţare europeană de 9,6 milioane de lei pentru a pregăti 350 de studenţi să devină antre­pre­nori până la jumătatea anului 2022. Proiectul se va implementa în parteneriat cu Asociatia Inceptus Romania şi Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi va include studenţi aflaţi cel puţin în anul doi de studiu din mai multe universităţi din ţară. Totuşi, fiind vorba de o universitate de medicină, cei mai mulţi tineri interesaţi provind din cadrul UMF Cluj.

În piaţa privată de sănătate există mulţi antreprenori care sunt de profesie medici şi fie au pornit încă de pe băncile facultăţii în mediul privat, fie au lăsat sistemul de stat pentru propriul business. Aceştia au creat afaceri în domeniul în care s-au pregătit pe care le-au dezvoltat ulterior şi care acum sunt curtate de marile reţele private pentru achiziţie. Un exemplu este medicul Carmen Mureşan, fondatoarea clinicii Cardiomed din Cluj, un business de 15 mil. lei, preluat chiar la finalul lui 2021 de către fondul de investiţii Highlander Partners, care deţine centrele Ares.

”Estimăm că vom avea 200-250 de planuri de afaceri care vor intra în concurs în care un juriu independent, care să reprezinte şi mediul de business şi cel bancar, va evalua planurile de afaceri. Vor fi 19 planuri de afaceri alese, concursul se va desfăşura pe loturi de microgrant, astfel că unii pot cere 100.000 euro pentru afacerea lor în schimbul a cinci locuri de muncă create, până la 40.000 de euro în schimbul a două locuri de muncă create”, a spus Tunde Csata, din cadrul Asociaţiei Inceptus Romania, coordonator al formării antreprenoriale şi a mentoratului în cadrul acestui proiect de finanţare, citata de Ziarul Financiar.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW