web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Medicover a cumpărat de la familia Socea spitalul de recuperare Polaris din localitatea Suceagu, Cluj

Medicover a cumpărat de la familia Socea spitalul de recuperare Polaris din localitatea Suceagu, Cluj

Medicover România, subsidiara grupului suedez din domeniul medical privat, a anunţat achiziţia spitalului Polaris din Cluj, unul dintre cei mai mari operatori din domeniul recuperării medicale.

”Vom investi peste 8 milioane de euro pentru a reconfigura Polaris într-un spital multidisciplinar destinat diagnosticului şi tratamentului pacienţilor cu afecţiuni acute”, a spus Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

De altfel, Medicover a apăsat puternic pedala investiţiilor în ultimul an, urmând ca la finalul lui 2022 să mai deschidă o unitate spitalicească în Bucureşti. Polaris Medical, spi­talul de re­cuperare medicală deschis în 2015 în apropiere de Cluj-Napoca, con­trolat de familia Socea, se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi şi are 180 de paturi. Investiţia iniţială în des­chi­de­rea spitalului a fost de 10 milioane de euro, iar operatorul privat a fost controlat de către Tudor Alexandru Socea, fiul lui Ioan Socea, unul dintre fondatorii firmei de echipamente energetice EnergoBit.

Spitalul din Cluj a fost prima unitate medicală privată preluată de stat la începutul lunii aprilie 2020, când numărul de cazuri de Covid-19 creştea considerabil, iar unităţile medicale de stat erau slab pregătite la ni­vel de circuite pentru medici şi pacienţi. A fost prima preluare a unui spital privat de către o instituţie publică în România, starea de urgenţă în care s-a aflat ţara per­mi­ţând rechiziţio­na­rea entităţilor private. La 15 iunie însă, spitalul Polaris şi-a redeschis activitatea pentru tratamentul pacienţilor non-Covid.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW