web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Acţiunile Arobs Transilvania Cluj s-au apreciat cu 25% de la începutul anului

Acţiunile Arobs Transilvania Cluj s-au apreciat cu 25% de la începutul anului

Cu 25% s-au apreciat acţiunile Arobs Transilvania de la începutul anului 2022 încoace, de la un preţ de 2 lei pe unitate la 2,5 lei, adică o evaluare de circa 1,1 mld. lei, ceea ce face din compania de IT din Cluj cea mai performantă de la bursa de la Bucureşti din 2022 pe tranzacţii de milioane de lei, chiar şi peste companii din BET, şi care permit mişcări rapide în portofolii.

Spre comparaţie, indicele BET are plus 3% fiind la un maxim istoric. În ultima lună, creşterea Arobs ajunge la 37%, pe tranzacţii de circa 20 milioane de lei, Arobs devenind recent prima companie din IT care depăşeşte pragul de 1 miliard de lei în ceea ce priveşte valoarea de piaţă. Miercuri seară acţiunile AROBS au închis la 2,5 lei pe tranzacţii de 4,5 mil. lei.

La jumătatea lunii octombrie, Arobs a încheiat un plasament privat cu subscrieri de 209,7 milioane de lei, iar compania a strâns fonduri de 74,2 milioane de lei. Evenimentul a marcat cel mai mare plasament privat din istoria pieţei AeRO, pepiniera segmentului principal al Bursei de Valori Bucureşti.

Compania are ca obiect de activitate dezvoltarea de software la comandă cu expertiză înaltă în automotive, IoT, travel & hospitality, life sciences, enterprise solutions, fintech, cât şi crearea de soluţii şi produse software – pentru care AROBS deţine proprietate intelectuală – pentru management de flotă şi monitorizare GPS, optimizarea afacerilor (SFA, WMS, CRM, plăţi mobile contactless), managementul resurselor umane şi payroll, channel management pentru industria hotelieră şi multe altele.

Societatea este deţinută în proporţie de circa 63,3% de CEO-ul Voicu Oprean. Cu o participaţie de circa 288 de milioane de acţiuni, Voicu Oprean, care a fondat Arobs în 1998, înregistrează o avere netă de aproximativ 145 milioane de euro, intrând recent în clasamentul celor mai mari deţinători de acţiuni de la BVB.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW