web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de componente auto Preh a finalizat anul 2021 cu investiţii de 13 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh a finalizat anul 2021 cu investiţii de 13 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh România a finalizat în 2021 un program de investiţii de 13 mil. euro în dezvoltări de noi proiecte ale clienţilor Daimler, Volkswagen, BMW şi Tesla, într-o maşină de plasare a componentelor SMT (tehnologie de montare pe suprafaţa plăcilor), dar şi în  tehnologii şi linii dedicate noilor proiecte.

În 2020, Preh a realizat un program de investiţii de 15 mil. euro, în principal pentru creşteri de capacitate aferente liniilor de asamblare şi a maşinilor de SMT, cât şi pentru echiparea noii hale de logistică.  În afară de centrul de producţie şi testare de la Braşov, compania deţine şi un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, deschis în primul trimestru din 2017, unde produce „componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor“. Preh România a recrutat anul trecut 490 de oameni, ajungând la 2.150 de angajaţi.

Compania a realizat în primele şase luni din 2021 o cifră de afaceri de 126 mil. euro, în creştere cu peste 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar estimările pentru întreg anul 2021 prevedeau o cifră de afaceri de aproximativ 220 mil. euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW