web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabricile De’Longhi din Jucu şi Philips din Orăştie au dus producţia de electrocasnice la peste 500 mil. euro anual

Fabricile De’Longhi din Jucu şi Philips din Orăştie au dus producţia de electrocasnice la peste 500 mil. euro anual

România a ajuns în top 10 producători mondiali de electrocasnice mici, pe o piaţă unde lideri sunt China, Germania şi Olanda. Mai exact, piaţa locală ocupă locul zece după ce valoarea producţiei a urcat de la 60 mil. euro la peste 500 mil. euro în mai puţin de un deceniu, mai exact în perioada 2010-2019, arată datele asociaţiei APPLia – The Home Appliance Europe.

Prezenţa României în topul celor mai mari producă­tori de electrocasnice mici din lume este posibilă datorită dez­voltării pe plan local a unor investiţii de profil, este vor­ba de fabricile De’Longhi şi Philips. Pe piaţa locală mai sunt alte fabrici importante de electrocasnice, însă acestea realizează articole de mari dimensiuni, precum aragazuri, fri­gidere, maşini de spălat şi aspiratoare. În ceea ce pri­veşte electrocasnicele mici, în afară de cele ale De’Longhi şi Philips, alte fabrici locale sunt de mici dimensiuni. Astfel, cei doi jucători internaţionali sunt singurii care au investiţii majore în producţia de electrocasnice mici.

În fabrica de electrocasnice din Orăştie, judeţul Hunedoara, a gigantului olandez Philips, grupul produce espressoare şi produse de igienă orală. Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de mai bine de un secol, deţine în România două unităţi de producţie, unde realizează espressoare şi alte electrocasnice mici.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW