web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Schaeffler a realizat investiţii de peste 800 mil. euro la fabrica de lângă Braşov în 18 ani de activitate

Schaeffler a realizat investiţii de peste 800 mil. euro la fabrica de lângă Braşov în 18 ani de activitate

Schaeffler România, sub­sidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, a finalizat investiţii de peste 800 mil. euro de la demararea producţiei în 2004 şi până în prezent, devenind una dintre cele mai importante locaţii ale concernului german. Schaeffler România dispune în prezent de peste 5.000 de angajaţi în fabrica deschisă în urmă cu aproximativ 18 ani în localitatea Cristian, de lângă Braşov. În 2020, compania avea un număr mediu de 4.314 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

”Compania este un contribuitor major la economia locală, precum şi un angajator de top cu peste 5.000 de angajaţi, care lucrează într-o fabrică modernă construită în 2004 la Braşov şi care livrează produse auto şi industriale către clienţi globali. Investiţia masivă de peste 800 de milioane de euro a plasat locaţia de producţie din România pe hartă, nu doar la nivel regional, ci şi la nivel naţional şi global”, potrivit companiei.

Schaeffler România produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de lângă Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

Schaeffler România a inaugurat în 2019 un nou centru de testare lângă Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la demararea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul campusului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dispune de 10 celule de testare care asigură toată infrastructura necesară desfăşurării activităţii, precum şi de aproximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Centrul de testare este a doua clădire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de lângă Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012.

Schaeffler România a realizat în 2020 o cifră de afaceri de peste 2,6 mld. lei (539,8 mil. euro), în creştere cu 1,67% faţă de anul anterior, şi un profit net de peste 59,5 mil. lei (12,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la fabrica de lângă Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Grupul Schaeffler a general în 2020 vânzări de aproximativ 12,6 mld. euro. Schaeffler, una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială, a aniversat anul trecut 75 de ani de activitate. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 200 de locaţii, în peste 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW