26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Europeană de Investiţii finanţează Electrica cu 90 milioane euro pentru modernizare

Banca Europeană de Investiţii finanţează Electrica cu 90 milioane euro pentru modernizare

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat ultima tranşă, de 90 de milioane euro, din împrumutul pe termen-lung de 210 milioane euro acordat Grupului Electrica pentru modernizarea reţelelor de distribuţie, implementarea contoarelor inteligente şi accelerarea utilizării energiei regenerabile.

Împrumutul în valoare de 90 milioane euro oferit de BEI, pe o perioadă de 15 ani, companiei Distribuţie Energie Electrică România SA (DEER), operatorul de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica, reprezintă a doua tranşă a finanţării de 210 milioane euro pentru susţinerea programului de investiţii în infrastructura energetică, de 300 de milioane de euro.

Planul de investiţii va sprijini consolidarea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, inclusiv modernizarea şi realizarea de noi linii electrice, construirea şi dezvoltarea staţiilor electrice şi instalarea de componente pentru automatizarea reţelei în toată România.

”Banca Europeană de Investiţii este încântată să ofere 210 de milioane de euro pentru susţinerea programului de investiţii la nivel naţional al Electrica, de 300 de milioane de euro, pentru a spori nivelul de utilizare a energiei din surse regenerabile, a îmbunătăţi capacitatea reţelei şi a îndeplini obiectivele de decarbonizare pe termen lung. Cea mai recentă finanţare, de 90 de milioane de euro, convenită cu Electrica reflectă progresul rapid al iniţiativei de transformare şi angajamentul comun al BEI şi Electrica de a facilita o utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile”, a declarat Christian Kettel-Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, responsabil pentru energie şi operaţiuni de creditare în România.

Programul de investiţii al Grupului Electrica, de 300 de milioane euro, include proiecte în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Satu Mare, pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, reducerea pierderilor de energie şi îmbunătăţirea fiabilităţii generale a reţelei.

Extinderea reţelei va permite conectarea a peste 180.000 de noi consumatori şi va facilita, în anii următori, o utilizare pe scară mai largă a energiei din surse regenerabile în România. Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deţinută de statele sale membre. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments