13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul de componente auto Faurecia angajează 125 de oameni pentru fabrica din...

Producătorul de componente auto Faurecia angajează 125 de oameni pentru fabrica din Tălmaciu, Sibiu

Compania Faurecia România, subsidiara locală a gigantului francez Faurecia, cu 114.000 de angajaţi şi vânzări globale de 14,7 mld. euro, are disponibile 125 de locuri de muncă la fabrica din localitatea Tălmaciu, judeţul Sibiu. Cele mai multe joburi sunt pentru operatori confecţioneri industriali îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (100), dar şi pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor (25), potrivit informa­ţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu. Faurecia România a avut anul trecut un număr mediu de 2.423 de angajaţi, cu 179 de oameni mai puţin decât în 2019.

Faurecia activează pe piaţa din România din anul 2003. În fabricile deţinute de francezii pe plan local se desfăşoară activităţi de coasere a tapiseriei pentru scaunele auto, coasere componente auto interioare, de producţie a pieselor injectate din plastic şi a sistemelor de evacuare a gazelor. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,049 mld. lei (217,7 mil. euro), în scădere cu aproximativ 14% faţă de anul an­terior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a suferit în 2020 o pierdere de peste 18 mil. lei (3,7 mil. euro), de la un profit net de aproximativ 9 mil. lei (1,9 mil. euro), realizat în anul precedent, conform site-ului mfinante.ro. Faurecia Romania SRL, cu sediul central în Tălmaciu, Sibiu. deţine pe piaţa locală fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), la Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteasca, judeţul Argeş (sisteme de interior). Fabrica de la Căteasca este cel mai nou proiect finalizat de Faurecia pe piaţa locală, în urma unei investiţii de 8 milioane de euro, şi este localizată într-un parc industrial dezvoltat de CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice şi industriale.

Francezii mai deţin pe piaţa locală şi compania Euro Auto Plastic Systems SRL, înfiinţată în anul 2002 de către AD Plastik Croaţia şi Simoldes Plasticos din Portugalia. În luna ianuarie 2007, în acţionariatul companiei a intrat gigantul francez Faurecia, prin preluarea acţiunilor de la Simoldes Plasticos Portugalia. Euro Auto Plastic Systems produce în fabrica din Mioveni, judeţul Argeş, piese injectate din plastic şi piese termoformate, panouri de uşi, bare de protecţie şi sisteme de amortizare a zgomotului pentru uzina Dacia din Mioveni, parte a grupului francez Renault.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments