18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂBosch angajează 126 de oameni la centrul de producţie şi testare de...

Bosch angajează 126 de oameni la centrul de producţie şi testare de la Blaj

Bosch, unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu vânzări de 448 mi­lioane de euro în 2020, are diponibile în prezent 126 de locuri de muncă pentru fabica de la Blaj, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

Cele mai multe joburi sunt pentru ope­ratori la maşini-unelte (56), dar şi pentru electricieni, mecanici, ingineri sau funcţionari admi­nistrativi, con­form AJOFM Alba. Un operator de asamblare într-o fabrică de utilaje şi echipamente câştigă un salariu lunar net între 1.700 de lei şi 2.600 de lei, conform datelor de pe platforma undelucram.ro.

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei in­dustriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, când unitatea Bosch din Blaj şi-a extins aria de expertiză către industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electro­nice pentru grupul motopropulsor, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a pro­ducţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser.

Bosch a inaugurat în luna no­iembrie 2019 o nouă clădire de birouri şi laboratoare de testare, în incinta fabricii din Blaj. Compania a in­vestit peste şapte milioane de euro în noua clădire. Lucrările de construcţie au început în martie 2018 şi au fost finalizate în septembrie 2019. Extin­derea activităţii de producţie a companiei la Blaj a condus la decizia de a construi o nouă clădire a cărei destinaţie este de a susţine creşterea continuă a unităţii şi de a asigura suficient spaţiu pentru noile proiecte care vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de producţie şi testare de la Blaj, germanii mai deţin pe piaţa locală un centru de producţie, cercetare-dezvoltare la Cluj precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments