Scandia Food din Sibiu, liderul pieţei de conserve din România, controlat de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, a achiziţionat compania Agra’s din Alba Iulia de la Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel. Agra’s este specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne.
”Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziţia unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume şi de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacţie susţine strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de alimente”, a declarat Andrei Ursulescu, director general şi administrator al Scandia Food.
Prin preluarea Agra’s, Scandia Food îşi extinde portofoliul de produse, dar şi capacităţile de producţie şi procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilităţile în categoria de mezeluri. Compania Agra’s, cu 300 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei, procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne (capacitatea de producţie a fabricii fiind de 4.500 tone anual), iar produsele sunt comercializate atât prin reţeaua proprie de 9 magazine, cât şi în afara acestora, în diferite zone ale ţării, dar şi la export, în Italia sau Cipru.
Grupul Scandia are peste 1.000 de angajaţi şi 6 capacităţi de producţie şi este prezentă în categoriile de conserve pe bază din carne, conserve de peşte, conserve pe bază de legume, zacuscă, murături dar şi snack-uri sărate, dulciuri, comercializate sub brandurile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. Scandia Food a avut în 2020 o cifră de afaceri de 374 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul precedent, conform datelor publice. De asemenea, profitul a crescut cu peste 40% până la 8,5 milioane de lei