web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Electrica a cumpărat cu 4,3 mil. euro un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW lângă Oradea

Electrica a cumpărat cu 4,3 mil. euro un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW lângă Oradea

Electrica (EL) a semnat cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă. Tranzacţia vizează achiziţia integrală a companiei de proiect – Foton Power Energy S.R.L., deţinută integral de vânzător, care dezvoltă proiectul fotovoltaic ”Bihor 1”, situat în vecinătatea municipiului Oradea.

”Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată”, afirmă Corina Popescu, Director General al Electrica.

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4,26 de milioane de euro, iar preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în functie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de echipa Berechet Rusu Hiriţ.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW