Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat din România, a investit anul acesta aproximativ 4 mil. euro în fabricile din Cluj, Sibiu şi Târgovişte, în principal în noi automatizări ale procesului de producţie, potrivit Ziarului Financiar.
Austriecii de la Rondo Ganahl au deschis prima fabrică din România în urmă cu 23 de ani, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro, urmând în 2008 cea de-a doua unitate de producţie de pe piaţa locală, la Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro. În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (la acea vreme parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 kilometri de municipiul Sibiu.
”Anul acesta, după investiţiile mari făcute în ultimii 2 ani în toate cele 3 fabrici, atât în extinderi de hale, cât şi în echipamente de producţie şi alte automatizări, am avut un buget de investiţii mai mic, undeva în jur de 4 milioane de euro. Mai mult, în această perioadă ne confruntăm cu termene de livrare extrem de lungi din partea furnizorilor de echipamente, ceea ce face planificarea şi implementarea proiectelor destul de anevoioasă. Încercăm totuşi să ne adaptăm şi să inventăm soluţii noi pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieţei”, a declarat Mihnea Bâldea, general manager al Rondocarton, citat de ZF.
Compania a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 77 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rondocarton estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de peste 100 mil. euro. Compania vinde cea mai mare parte a producţiei, în jur de 90%, pe piaţa locală, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Rondocarton.
În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu. La momentul tranzacţiei, compania Transilvania Pack & Print avea o capacitate de producţie anuală de peste 5.000 de tone de hârtie şi carton şi de aproximativ 4.000 de tone de carton ondulat-caşerat, potrivit unor informaţii anterioare. În prezent, în cele 3 fabrici deţinute de Rondocarton pe piaţa locală lucrează peste 600 de angajaţi.