6.3 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Oltean mizează pe afaceri în creştere cu 15% pentru grupul de...

Familia Oltean mizează pe afaceri în creştere cu 15% pentru grupul de firme Maviprod-IRUM în 2021

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, estimează ca va încheia anul 2021 cu o creştere de aproximativ 15% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut, după ce în trimestru III a obţinut o creştere de circa 30% a afacerilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020.

Evoluţia pozitivă a afacerilor a fost susţinută de lansarea unei noi game de tractoare pentru fermele de familie, de reţeaua dezvoltată de dealeri externi, de unele proiecte ale companiei care au ajuns la maturitate în 2020, dar şi de adaptabilitatea IRUM de a livra produse forestiere personalizate cerinţelor de pe plan mondial. În 2020, grupul de firme Maviprod-IRUM a avut afaceri totale de 221,1 mil. lei (aproximativ 46 mil. euro), conform datelor de Ministerul Finanţelor.

”Fiind focusaţi pe îmbunătăţirea capacităţilor noastre de producţie, fabrica se află într-un proces continuu de retehnologizare şi de creştere, astfel că suntem în plină desfăşurare cu toate planurile de dezvoltare. Anul acesta focusul principal a fost dezvoltarea depar­tamentului de prelucrarea roţilor dinţate, fapt care ne va permite ca în viitor angrenajele pe care le producem să fie la cele mai înalte standarde. Eficientizarea activităţii secţiei de vopsitorie a fost un alt obiectiv, fiindcă am făcut investiţii masive într-o noua  hală de 2.000 de metri pătraţi, dar şi în tehnologie pentru instalaţia de pregătire şi vopsire piese şi subansambluri“, a declarat Mircea Oltean, CEO IRUM Reghin.

Compania a investit peste 7 mil. euro în retehnologizare şi a lansat pe piaţă un noul model de utilaj forestier, TAF 690 S5, destinat atât pieţei din România, cât şi din Europa şi America. Utilajul este echipat cu un nou motor Perkins, cu stagiu de poluare V, mai puternic cu 40% decât cel anterior, o transmisie complet nouă, punţi performante, linie de cardane şi cutie de distribuţie noi.

”În zona agro avem o gamă nouă de produse, ce deja lucrează în toată ţară, iar fermierii români prind din ce în ce mai multă încredere în tractoarele româneşti, produse de noi. În zona de forestier am lansat un produs nou, TAF 690 S5, pentru care deja lista de precomenzi a fost deschisă. Toate acestea, ne dau convingerea că în perioada următoare vom avea o creştere semnificativă a vânzărilor”, a spus Mircea Oltean.

IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva.

IRUM a lansat pe piaţă în vara anului trecut trei noi modele de tractoare agricole, destinate fermelor de familie, în cadrul unui pogram de susţinere a relansării agriculturii româneşti. Noile modele de tractoare produse de IRUM Reghin au 30, 47 şi 60 de cai putere, iar preţurilor lor sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro, potrivit unor informaţii furnizate anterior de reprezentanţii companiei. Anul acesta, IRUM a lansat o noua gamă de motocultoare, marca PSU, cu o putere cuprinsă între 3-15 CP. IRUM a lansat în urmă cu trei ani noul tractor agricol românesc TAGRO, după o pauză de mai bine de 10 ani, conceput şi produs la Reghin.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments