web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Grupul Digi, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, va încasa 625 de milioane de euro în urma vânzării operaţiunilor din Ungaria către compania 4iG

Grupul Digi, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, va încasa 625 de milioane de euro în urma vânzării operaţiunilor din Ungaria către compania 4iG

Grupul de comunicaţii fixe şi mobile Digi, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, anunţă încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operaţiunile sale din Ungaria către 4iG. Digi este listat la Bursa de Valori Bucureşti şi are o capitalizare de 3,57 miliarde lei (722 milioane euro).

RCS & RDS, filiala din România a DIGI, şi 4iG, companie care activează pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au agreat la finalul lunii martie 2021 termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacţie pentru cumpărarea DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure.

În 29 noiembrie, părţile au finalizat negocierile şi au încheiat documentele tranzacţiei pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria către 4iG pentru 625 de milioane de euro. Tranzacţia este supusă unor condiţii, inclusiv aprobării autorităţilor de concurenţă, anunţă compania.

Grupul DIGI a fost prezent timp de 23 de ani în Ungaria, perioadă în care a construit un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, oferind un portfoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile, precum şi telefonie fixă şi mobilă. Totodată, DIGI este primul furnizor de servicii de telecomunicaţii din Ungaria care a lansat serviciul Fiberlink 10G, pachetul cu cea mai mare lăţime de bandă, lansând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piaţă.

La nivelul anului 2020, abonaţii DIGI pe piaţa din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel naţional şi unităţile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. Tot atunci, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR). 4iG, cumpărătorul operaţiunilor Digi, are în spate un vehicul de investiţii (Konzum Management) în care este acţionar unul dintre aliaţii din business ai premierului Viktor Orban – Lorinc Meszaros.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW