web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP şi-a dublat profitul net în primele nouă luni, la peste 300 mil. euro

Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP şi-a dublat profitul net în primele nouă luni, la peste 300 mil. euro

Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 mil. de euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 92% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar portofoliul companiei a ajuns a 7,1 milione mp, dintre care 2 milioane mp se află în România. Veniturile din chirii au crescut cu 7,1% în trimestrul al treilea, până la 407 mil. de euro.

Totodată, compania a investit în acest an în extinderea echipei, atrăgând oameni noi în poziţii de management atât în echipele locale, cât şi în funcţiile la nivel de grup. Portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 mil. mp în prima jumătate a anului, până la 7,1 mil. Mp în septembrie, fiind planificat să depăşească 7,7 mil. mp până la finalul anului, cu 200.000 mp mai mult faţă de estimări.

Compania a realizat în acest an nouă achiziţii în cinci ţări, proprietăţile totalizând 408.100 mp. Aproximativ 70% dintre noile investiţii fost reprezentate de achiziţii în România, unde CTP a achiziţionat în acest an multiple proiecte, în oraşele Timişoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Bucureşti şi Braşov.

Pe lângă proiectele existente, CTP şi-a extins portofoliul de terenuri disponibile pentru noi dezvoltări cu 1,5 mil. mp în trimestrul al treilea, deţinând în prezent terenuri cu o suprafaţă totală de 16,3 mil. mp. În prezent, în România, compania deţine depozite în 14 oraşe din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Caransebes, Ineu şi Salonta. În Bucureşti, CTP are cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South, CTPark Chitila.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW