MOL România urmează să înceapă lucrările de construcţii pentru şase din cele 14 staţii de servicii pe care urmează să le realizeze pe A1 Lugoj – Deva şi A2 Medgidia – Constanţa, în baza contractelor de concesiune semnate cu CNAIR la începutul acestui an, valoarea totală a investiţiei companiei fiind de aproximativ 28 milioane euro. Pentru alte două staţii de servicii, situate pe autostrada A1 Lugoj – Deva au fost eliberate autorizaţiile de construire, iar lucrările vor demara în luna decembrie.
Cele opt staţii MOL pentru care compania a obţinut autorizaţia de construire se vor afla pe lotul 7 – comuna Ilia, judeţul Hunedoara, lotul 9 – localitatea Vinţu de Jos, comuna Pianu, judeţul Alba, lotul 10 – comuna Câlnic, judeţul Alba, lotul 13 – localitatea Murfatlar, judeţul Constanţa. Pregătirile pentru lucrările de construcţii au fost deja demarate pe loturile de la Ilia, Vinţu de Jos şi Murfatlar, iar la Câlnic vor începe în decembrie.
MOL estimează o investiţie aproximativă de 2 mil. euro pentru fiecare dintre staţiile care vor fi construite, bugetul total al proiectului fiind de aproximativ 28 mil. euro. Termenul estimat pentru deschidere este a doua jumătate a anului 2022.
”MOL România are o istorie de peste 25 de ani pe piaţa autohtonă, timp în care a devenit un jucător important în economia locală, cu o reţea de 245 de staţii de servicii”, a declarat Camelia EneE, CEO & country chairman al MOL România. Staţiile nou-construite vor include pompe rapide pentru camioane, puncte de încărcare pentru vehicule electrice, restaurant Fresh Corner, spaţii special amenajate pentru şoferii de camioane şi utilizatorii de auto rulote.
La începutul anului, în urma unei proceduri de licitaţie publică, companiei MOL România Petroleum Products i-au fost atribuite şapte contracte de concesiune servicii în vederea utilării/dotării, operării şi întreţinerii spaţiilor pentru servicii pentru şapte loturi duble (14 spaţii de servicii) în scopul dezvoltării şi construirii de staţii de servicii după cum urmează: 10 amplasamente pe ruta Nădlac – Sibiu (A1), 2 amplasamente pe ruta Piteşti – Bucureşti (A1) şi 2 amplasamente pe ruta Cernavodă – Constanţa (A2).
Grupul ungar deţine în România 245 de staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd, şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice.