web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Italienii de la De’Longhi au produs espressoare şi blendere de 1,6 mld. lei în primele zece luni din 2021

Italienii de la De’Longhi au produs espressoare şi blendere de 1,6 mld. lei în primele zece luni din 2021

Grupul italian De’Longhi, ce deţine local două fabrici în judeţele Cluj şi Bihor, unde produce espressoare şi blen­dere, a obţinut în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de aproape 1,6 mld. lei (320 mil. euro), si­milară celei realizate la nivelul întregului an 2020, potrivit Ziarului Financiar.

Compa­nia îşi continuă astfel trendul ascendent susţinut de pandemia de COVID-19 care a ajutat întreaga piaţă de electro-IT să crească. În ultimul an şi jumătate, oamenii au stat acasă mai mult ca oricând şi au investit în a-şi dota lo­cuin­ţele cu bunuri de folosinţă îndelungată, fie ele electro­nice sau electrocasnice.

În cazul De’Longhi, anul 2020 a fost cel mai bun din istoria companiei pe plan local, cifra de afaceri crescând cu o treime. Totuşi, avansul a venit şi pe fondul integrării unei noi fabrici pe aceeaşi unitate administrativă. Facilitatea principală de producţie de la Jucu, judeţul Cluj, realizează espressoare şi blendere. În 2020, la început, grupul a cumpărat o fabrică ce realiza componente pentru Samsung şi a demarat în Bihor producţia de componente şi electrocasnice mici. Businessul De’Longhi România pe plan local a ajuns astfel la 1,6 miliarde lei (peste 300 mil. euro) în 2020, în creştere cu 33% în lei faţă de anul anterior, după ce activitatea ambelor fabrici a fost mutată pe aceeaşi entitate juridică.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW