12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFraţii Florea investesc 10 mil. euro în cea de-a patra fabrică de...

Fraţii Florea investesc 10 mil. euro în cea de-a patra fabrică de pavaje

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup din Alba a început construcţia la cea de-a patra fabrică de prefabricate din beton Petra Pavaje, care se va afla în judeţul Neamţ, al Roman. Lucrările au debutat în această toamnă, iar investiţia totală depăşeşte 10 milioane de euro. Inaugurarea fabricii este programată pentru prima jumătate a anului 2022.

Împreună cu primele trei fabrici similare, inaugurate la Alba Iulia, Ploieşti şi Arad în 2017, 2020 şi 2021, Petra Pavaje reprezintă o investiţie de peste 40 de milioane de euro. Funcţionând la capacitate maximă, fabrica de la Roman va putea produce 6.000 mp/ zi şi va asigura 80 de locuri de muncă.

Platforma industrială Florea Grup Roman va avea o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi. Portofoliul de produse cuprinde dale şi pavele, borduri, rigole, elemente de canalizare şi alte elemente din beton vibropresat. Platforma industrială va fi alimentată de un parc fotovoltaic propriu cu o capacitate anuală de 469 MW/h şi va cuprinde şi o staţie de încărcare a vehiculelor electrice, împreună cu o grădină expoziţională.

Businessul Florea Grup din judeţul Alba, deţinut de fraţii Marcel şi David Florea, şi-a majorat rezultatele financiare din 2020, susţinute mai mult de divizia de construcţii, în condiţiile în care hotelurile nu au trecut printr-o perioadă propice. Astfel, cifra de afaceri a fost de 137 milioane de lei, ceea ce înseamnă o majorare cu 22% faţă de 2019. Florea Grup deţine hotelurile Transilvania (patru stele) şi Astoria (trei stele) din Alba Iulia şi zece staţii de carburanţi, împreună cu o flotă proprie de autobetoniere de transport, pompe pentru beton, autocamioane şi autoutilitare.

În ceea ce priveşte partea de construcţii, compania a inaugurat, în vara lui 2020, o fabrică de prefabricate din beton la Strejnicu, judeţul Prahova, lângă Ploieşti, investiţie de zece milioane de euro, care se alătură celorlalte patru pe care le avea deja, la Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu şi Deva. Aceasta a dus la extinderea capacităţii de producţie pentru divizia de prefabricate, însumând acum 12.000 de metri pătraţi zilnic. Tot acolo, a fost deschis şi un showroom de 5.500 de metri pătraţi.

Compania Florea Grup a fost înfiinţată în 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

În 2008, compania a debutat în turism, prin darea în folosinţă a unui complex hotelier lângă Alba Iulia, Astoria. În 2013, a cumpărat Hotelul Transilvania, tot din judeţul Alba, iar în 2018 a inaugurat un ştrand în cadrul complexului Astoria. Compania mai produce prefabricate din beton, agregate minerale şi mixturi asfaltice, fiind activă şi în domeniul carburanţilor şi al transportului de produse şi de persoane. Compania dispune de un parc auto de 320 de maşini şi utilaje, potrivit celor mai recente date. Printre lucrările realizate de Florea Grup s-au numărat în trecut cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia, precum şi execuţia centurii ocolitoare a municipiului Sibiu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments