24.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de îmbrăcăminte şi echipamente sportive pentru iarnă Danico din Harghita estimează...

Producătorul de îmbrăcăminte şi echipamente sportive pentru iarnă Danico din Harghita estimează vânzări în creştere cu 15% în 2021

Danico, producător de îmbrăcăminte şi echipamente sportive pentru iarnă deţinut de familia Cotfas, estimează o creştere a vânzărilor de 15% în acest an, în condiţiile în care trei sferturi din producţie reprezintă brandul propriu, Strindberg, iar 25% pdin producţia în regim lohn, pentru branduri precum Prada, Moncler, Emporio Armani, Colmar.

Compania are o vechime de 60 de ani pe piaţa locală şi produce sub brandul Strindberg peste 40.000 de articole de îmbrăcăminte în fiecare an, la fabrica din Topliţa, jud. Harghita. Aproximativ 80% din producţie merge la export. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 4,8 milioane lei şi  un profit net de 819.721 lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Fabrica are acum 90 de angajaţi.

”Strindberg este un brand de familie, cu o tradiţie de mai bine de 60 de ani, pe care ne propunem să îl ducem cu mândrie mai departe. Am reuşit în toţi aceşti ani să atragem alături de noi parteneri renumiţi, ceea ce vorbeşte despre calitatea produselor create în România. Unul dintre obiectivele noastre este să renunţăm în următorii ani la producţia în regim lohn, iar cererea crescută pe produsele marcă proprie ne arată că acest lucru este posibil”, a declarat Dan Cotfas, Directorul Strindberg.

În mod tradiţional, cele mai multe vânzări Strindberg au loc în perioada octombrie-februarie, întrucât 80% din produsele Strindberg sunt pentru sezonul rece, iar cele mai căutate articole sunt costumele de ski şi hainele cu puf de gâscă. Produsele Strindberg sunt vândute în nouă magazine partenere din Alba Iulia, Baia-Mare, Braşov, Otopeni, Predeal, Bucureşti şi Topliţa (Harghita) şi pe magazinul online al companiei.

Primele produse au fost create în anii 1950 într-un atelier de manufactură de îmbrăcăminte amenajat de familia Cotfas în casa familiei din Topliţa, de către tatăl actualilor proprietari. În 1992, cei doi fii ai acestuia, Dan şi Nicolae Cotfas , preiau afacerea şi lanseaza brandul de echipamente sportive de iarnă Strindberg.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments