25.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de carton ondulat Rondocarton estimează pentru anul acesta afaceri de 100...

Producătorul de carton ondulat Rondocarton estimează pentru anul acesta afaceri de 100 mil. euro

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat din România, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 77 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar. Rondocarton estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de peste 100 mil. euro.

”Evoluţia pozitivă a afacerilor Rondocarton în primele nouă luni din acest an se datorează atât unei creşteri de volum prin pornirea investiţiei de la Sibiu, după retehnologizarea fabricii TPP, cât şi inflaţiei accentuate a preţurilor de achiziţie ale materiei prime, energiei şi transport, transpusă şi de noi într-o majorare a preţurilor de vânzare, din păcate insuficientă până în acest moment’”, a declarat Mihnea Bâldea, general manager Rondocarton, citat de ZF.

În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu. La momentul tranzacţiei, compania Transilvania Pack & Print avea o capacitate de producţie anuală de peste 5.000 de tone de hârtie şi carton şi de aproximativ 4.000 de tone de carton ondulat-caşerat.

”În prezent avem în cele 3 fabrici peste 600 de angajaţi şi o creştere în acest an de peste 10% a personalului faţă de anul trecut, două treimi din această creştere venind de la fabrica din Sibiu, iar restul de la cea din Târgovişte. După investiţiile mari făcute în ultimii doi ani în toate cele trei fabrici, atât în extinderi de hale, cât şi în echipamente de producţie şi alte automatizări, anul acesta am avut un buget de investiţii mai mic, undeva în jur de 4 milioane de euro, axat în special pe noi automatizări ale procesului de producţie”, a afirmat Mihnea Bâldea. Şeful Rondocarton a mai spus că, în acestă perioadă, compania se confruntă cu termene de livrare extrem de lungi din partea furnizorilor de echipamente, ceea ce face planificarea şi implementarea proiectelor destul de anevoioasă.

Austriecii de la Rondo Ganahl au deschis prima fabrică din România în urmă cu 23 de ani, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro, urmând în 2008 cea de-a doua unitate de producţie de pe piaţa locală, la Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro. În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (la aceea vreme parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu. Acţionarul principal al companiei Rondocarton este Ganahl AG din Austria, care deţine 98,5% din acţiuni, respectiv compania austriacă VLM, cu 1,5% din acţiuni, potrivit unor informaţii anterioare. Cei mai mari jucători din industria de celuloză, hârtie şi cartoane ondulate sunt companii precum Pehart Tec, Rondocarton, DS Smith, Ambro, Vrancart şi Romcarton.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments