10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESClujenii de la AROBS Transilvania au preluat compania de outsourcing Berg Software,...

Clujenii de la AROBS Transilvania au preluat compania de outsourcing Berg Software, cu birouri în Timişoara, Lugoj şi Oradea

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, care şi-a anuţat luna trecută intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a preluat integral Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat şi outsourcing, cu birouri în Timişoara, Lugoj şi Oradea. În urma finalizării tranzacţiei, grupul îşi consolidează poziţia în zona de vest a României şi are în vedere extinderea prezenţei pe pieţele din Germania, Austria şi Elveţia.

”Berg Software este un jucător important local, cu prezenţă în Timişoara, Oradea şi Lugoj, care completează atât dimensiunea geografică prin deschiderea unui alt cap de pod în Vestul României, dar şi deschiderea către pieţele din Germania, Austria şi Elveţia, unde compania este extrem de bine poziţionată şi unde ne dorim să creştem prezenţa AROBS. Berg îşi va păstra independenţa operaţională, un alt aspect important din strategia de achiziţii AROBS. Ne dorim să avem alături de noi, in Grupul AROBS, companii precum Berg, unde managementul este unul participativ şi colaborativ, cu obiective clare de performanţă,” spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS. 

Berg Software a fost fondată în anul 1991 sub denumirea Berg Computers, având iniţial obiectiv principal de activitate furnizarea de echipamente PC. Începând cu anul 1994, compania a intrat pe piaţa de servicii de dezvoltare software, reuşind ca în 1998 să lanseze primul produs pentru piaţa din România, o soluţie de tip ERP. În anul 2020, Berg Software a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei, din activitatea de dezvoltare software în zona de Enterprise. De-a lungul celor 30 de ani de existenţă, compania a realizat cu succes peste 2.700 de proiecte pentru peste 750 de clienţi locali şi internaţionali. Berg este deţinută de familia Berg, Rodica Berg ocupând şi poziţia de CEO a companiei. Compania va fi condusă în continuare de Rodica Berg împreună cu ceilalţi membri ai echipei de management.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments