29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALChinezii de la Topband investesc 30 mil. dolari într-o fabrică de controlere...

Chinezii de la Topband investesc 30 mil. dolari într-o fabrică de controlere inteligente în parcul industrial Olympian din Timişoara

Topband Europe, producător de controlerele inteligente dedicate aparatelor de uz casnic şi echipamentelor electrice, a închiriat 11.000 de metri pătraţi în parcul industrial Olympian din Timişoara, tranzacţie care marchează intrarea companiei chineze pe piaţa din România.

”Intrarea companiei pe piaţa din România este gândită pe termen lung, iar nevoile de dezvoltare ulterioară au fost un punct important de bifat în alegerea corectă. Parcul industrial Olympian satisface cu uşurinţă cerinţa imediată de 11.000 mp, dar oferă si disponibilitatea extinderii cu încă 12.000 mp în viitor, până la un total de 23.000 mp”, spune Mădălin Aresmeriţoaie, Senior Consultant Industrial Services pe zona de Vest în cadrul CBRE România, care a reprezentat TOPBAND Europe în această tranzacţie.

În luna octombrie, compania chineză a anunţat Consiliul Judeţean Timiş că, până în primăvara anului viitor, vrea să construiască la Timişoara o fabrică de peste 12.000 de metri pătraţi, cu posibilitatea de extindere la 23.000 metri pătraţi.

”Soluţia propusă de CBRE îndeplineşte toate cerinţele noastre în ceea ce priveşte atât facilităţile existente, dar mai ales necesităţile pe care planurile noastre de dezvoltare le impun”, spune Shengxiang Ye, general manager al TOPBAND Europe.

Potrivit acestuia, compania urmează să creeze peste 1.000 de noi locuri de muncă în acestă zonă, în următorii patru ani, într-o investiţie care va cumula 30 de milioane de dolari.

”Intenţia noastră este să atingem o capacitate de 9 milioane de piese anual care vor genera vânzări de aproximativ 150 de milioane de dolari. Iar toate acestea reprezintă doar primul pas pe care TOPBAND îl face în România, de unde vom oferi produse şi servicii post-vânzare excelente pentru controlerele inteligente dedicate aparatelor de uz casnic şi echipamentelor electrice în toată Europa”, adaugă Shengxiang Ye.

Topband se axează pe 4 direcţii majore de producţie: trei pe zona de electronice cu soluţii de inteligent controller pentru industriile producătoare de electrocasnice, scule electrice, baterii sau linii de producţie automate, plus o direcţie în zona de tehnologie pentru producţia de motoare electrice şi platforme IOT. Cu această nouă tranzacţie, volumul închiriat în primele trei trimestre în Timişoara ajunge la circa 30.000 mp, un semn că 2021 este un an foarte bun pentru piaţa de industrial din România

Parcul Industrial Olympian Timişoara, situat în nord-estul oraşului, zona Remetea Mare, pe drumul naţional DN6 – principala intrare/ieşire din municipiul Timişoara către aeroportul internaţional şi autostrada A1, beneficiază de un acces excelent atât către exteriorul cât şi către interiorul ţării.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments