web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Tetarom Cluj la 20 de ani de activitate: 130 de companii rezidente, investiții totale atrase de aproximativ 1,2 miliarde de euro și peste 14.000 de noi locuri de muncă create

Tetarom Cluj la 20 de ani de activitate: 130 de companii rezidente, investiții totale atrase de aproximativ 1,2 miliarde de euro și peste 14.000 de noi locuri de muncă create

Compania administrator a parcurilor industriale Tetarom împlinește, marți, 16 noiembrie 2021, două decenii de activitate. Fondată în luna noiembrie 2001 de către Consiliul Județean Cluj, Tetarom S.A., societatea care administrează parcurile industriale cu același nume, împlinește 20 de activitate.

”Tetarom s-a dovedit a fi un model de mare succes, un catalizator al dezvoltării economice a întregului județ. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor dar și excelenta colaborare dintre mediul public și cel privat au avut un rol esențial în evoluția favorabilă a Clujului și în consacrarea acestuia drept una dintre cele mai dinamice  și inovative regiuni ale Europei”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Tetarom, sau Transilvania Echipamente și Tehnologii Avansate produse în ROMânia, a pornit cu un singur parc, cel din zona Hoia, denumit astăzi „Tetarom I”. În momentul de față Tetarom S.A. administrează aproape 4 milioane de metri pătrați de teren, pe teritoriul celor trei parcuri industriale pe deplin operaționale și ocupate în proporție de 100%.

De asemenea, Consiliul Județean a demarat construirea atât a unui nou parc industrial pe teritoriul administrativ al comunei Feleacu, cât și a unui parc științific – Tetapolis. Totodată, datorită cererilor tot mai numeroase, forul administrativ județean a inițiat edificarea parcului industrial Tetarom V.

În prezent, în cele trei parcuri Tetarom pe deplin operaționale funcționează circa 130 de companii rezidente, care au reușit să atragă investiții totale în valoare de  aproximativ 1,2 miliarde de euro. În acest fel, au fost create circa 14.400 de noi locuri de muncă pentru clujeni. Conform unei analize recente, Tetarom ocupă locul I la nivel național din punctul de vedere al profitabilității capitalului investit raportat la costul/loc de muncă creat, cu o valoare de doar 1.500 de euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW