21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProfitul furnizorului german de sisteme de încălzire Viessmann din Ghimbav, judeţul Braşov,...

Profitul furnizorului german de sisteme de încălzire Viessmann din Ghimbav, judeţul Braşov, a crescut cu 46%, ajungând la 16,2 mil. lei

Compania Viessmann SRL, parte a grupului german de sisteme de încălzire, industriale şi de refrigerare Viessmann, cu afaceri totale de 2,8 mld. euro şi peste 12.750 de angajaţi, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 181,8 mil. lei (37,7 mil. euro), în creştere cu 4,6% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut profit net de 16,2 mil. lei (3,3 mil. euro), mai mult cu 46,7% faţă de anul precedent, când Viessmann a avut un câştig net de aproximativ 11 mil. lei (aproximativ 2,3 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 62 de angajaţi.

Viessmann furnizează sisteme de încălzire ecologice (cazane pe combustibil lichid, solid, gazos sau în condensaţie), sisteme solare, pompe de căldură, generatoare de căldură pentru surse de energie regenerabile, sisteme de ventilaţie, boilere. Compania comercializează sisteme de încălzire pentru clădiri rezidenţiale precum sisteme termice solare pentru prepararea apei calde menajere, aport termic şi răcire centrală, cât şi cazane speciale pe buşteni, aşchii de lemn si peleţi, pompe de căldură pentru a utiliza căldura din sol, apele subterane sau aerul înconjurător, precum şi sistemele solare, fotovoltaice şi de ventilaţie. Pentru unităţile comerciale Viessmann furnizeză componente ale tehnicii de automatizare, telecomenzi şi accesorii pentru monitorizarea şi operarea de la distanţă, iar pentru domeniul industrial compania furnizează sisteme de încălzire pentru toate aplicaţiile şi orice sursă de energie, de la 1,5 la 120.000 kW.

Compania Viessmann are sediul în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, şi birouri comerciale în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bacău. Compania a fost înfiinţată în anul 1998 ca filială a grupului german Viessmann, producător de sisteme de încălzire, industriale şi de refrigerare. La nivel global, Viessmann realizează o cifră de afaceri totală de 2,8 miliarde de euro şi are 12.750 de angajaţi. Germanii deţin 22 de fabrici amplasate în 12 ţari, precum şi reprezentanţe comerciale în 120 de sedii din 74 de ţari.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments