Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danubius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una dintre cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a operat până în prezent la un grad mediu de ocupare de 50%, faţă de 38% anul trecut, potrivit Ziarului Financiar.
”În continuare, gradul de ocupare al hotelurilor este foarte scăzut, deoarece încrederea turiştilor în modul de comunicare al autorităţilor este foarte mică. Momentan, foarte multă lume aşteaptă şi îşi amână rezervările până după 23 noiembrie să vadă ce se va întâmpla cu aceste restricţii legate de certificatul verde“, a spus Andrei Rusu, director de operaţiuni al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata, citat de ZF.
Sovata este o staţiune cunoscută pentru lacurile cu ape clorurate şi sodice, care au proprietăţi terapeutice pentru mai multe afecţiuni. În apropiere de Sovata se află şi salina Praid, denumită de specialişti „Solniţa Europei“, acesta fiind şi locul în care se face terapie în mine de sare încă din 1960.
”Anul acesta, am reuşit să finalizăm renovarea unui etaj complet din cadrul hotelului Sovata, iar începând cu 1 noiembrie continuăm acest proiect cu renovarea a încă 3 etaje din cadrul aceluiaşi hotel. Până la începutul sezonului de vară din anul 2022, sperăm să avem finalizată această investiţie de aproximativ 2,5 milioane de euro şi să putem pune la dispoziţia turiştilor noştri 112 camere nou renovate”, a mai spus Rusu.
Printre cele mai importante investiţii făcute de grupul Danubius în ultimii ani au fost renovarea fostului hotel Sovata cu opt milioane de euro şi renovarea hotelului Brădet cu circa şapte milioane de euro. În perioada 2003-2016 grupul a investit în total 27 de milioane de euro în hoteluri, potrivit ultimelor date. În primele nouă luni din acest an afacerile celor trei hoteluri din Sovata au crescut cu aproape 70% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit lui.