20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALING Tech, hub-ul de dezvoltare software al grupului ING, pregăteşte intrarea pe...

ING Tech, hub-ul de dezvoltare software al grupului ING, pregăteşte intrarea pe piaţa din Cluj-Napoca

Hub-ul de dezvoltare software al grupului ING se pregăteşte să intre pe piaţa de IT din nord-vestul ţării, urmând ca în perioada următoare să deschidă al doilea birou al companiei, în Cluj-Napoca. ING Tech România are peste 1.300 de angajaţi, cu planuri de a ajunge la 1500 de oameni până la jumătatea anului viitor, şi o cifră de afaceri de 68 de milioane de euro în 2020. Centrul de dezvoltare software oferă peste 120 de servicii pentru 24 de entităţi ING.

Extinderea companiei cu un nou birou în Cluj urmăreşte atât planul de dezvoltare a companiei pe termen lung, cât şi nevoia de adaptare la modul de lucru hibrid pentru angajaţii din toată ţara. Noul birou din Cluj va funcţiona ca un centru al regiunii Nord-Vest şi va fi un punct de conexiune cu comunitatea IT din această zonă a ţării.

”În momentul acesta, dată fiind situaţia pandemică, sănătatea şi siguranţa angajaţilor reprezintă o prioritate pentru noi şi toţi angajaţii ING Tech România lucrează de acasă. Avem în plan să facem tranziţia către un mod de lucru hibrid – mod de lucru ce va fi definit împreună cu angajaţii – în momentul în care situaţia ne va permite acest lucru. Această direcţie se va aplica tuturor colegilor, inclusiv celor din Cluj şi din regiune, care vor avea la dispoziţie un birou fizic pentru a putea susţine în viitor noul mod de lucru hibrid”, declară Marian Ion, CEO ING Tech România.

Pentru moment, compania intenţionează să angajeze un grup restrâns de specialişti, care sa pună bazele biroului din Cluj-Napoca, urmând ca în perioada următoare să se formeze echipe ce vor contribui la dezvoltarea de proiecte globale în zone precum managementul datelor sau canale şi platforme digitale.

Anul acesta, echipele au lucrat la dezvoltarea unei soluţii pentru IMM-uri, care va permite clienţilor din acest segment deschiderea unui cont 100% digital. Soluţia este în curs de dezvoltare pentru ţări precum Olanda, Belgia şi Luxemburg, urmând să fie extinsă în următorii ani la nivel global.

Hub-ul lucrează şi la dezvoltarea unui serviciu care anticipează nevoile curente şi viitoare ale clienţilor ING şi adaptează următorii paşi ai clientului în relaţia cu banca, folosindu-se şi de inteligenţa artificială. Acest serviciu va fi lansat în primă fază în Italia, urmând ca anul viitor să fie lansat în România şi Filipine.

În zona de web şi mobile, ING Tech contribuie în prezent la dezvoltarea aplicaţiilor de internet banking pentru Olanda, Belgia şi Luxemburg, urmând ca în următorii doi ani să continue cu dezvoltarea de aplicaţii de internet banking pentru alte ţări din ING.

La începutul anului viitor, sau imediat ce situaţia pandemică va permite, ING vrea să formalizeze mutarea în noul sediu din Bucureşti – acum în curs de amenajare – şi să inaugureze biroul din Cluj. Ambele sedii vor funcţiona ca centre regionale, adaptate modului de lucru hibrid.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments