6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMedLife a semnat contractul pentru preluarea integrală a spitalului oncologic OncoCard Braşov

MedLife a semnat contractul pentru preluarea integrală a spitalului oncologic OncoCard Braşov

Grupul MedLife a semnat un contract pentru achiziţia Spitalului OncoCard Braşov, unul dintre cele mai importante centre de diagnostic şi tratament oncologic din România, discuţiile pentru preluarea spitalului fiind iniţiate încă de la finalul anului 2019, însă au fost amânate în contextul pandemiei de COVID-19 şi reluate anul acesta. Tranzacţia de preluare a Spitalului OncoCard este derulată de către Policilnica de Diagnostic Rapid, prima companie preluată de către Grupul MedLife ca urmare a unui proces de achiziţie.

”De mai bine de zece ani aducem alături de noi medici antreprenori din întreaga ţară pentru a dezvolta capitalul românesc. Astăzi, dincolo de faptul că am reuşit să dezvoltăm cea mai mare comunitate de antreprenori români din sectorul medical privat, asistăm şi la o replicare a strategiei noastre de achiziţii la nivelul companiilor integrate în grup. Şi suntem foarte mândri de ceea ce am reuşit să construim. Este dovada faptului că strategia pe care am urmat-o, aceea de a păstra managementul fondator, de a merge împreună şi de a creşte accelerat, a fost una câştigătoare. Şi avem convingerea că vom putea replica acest model şi la nivel regional”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO al Grupului MedLife.

Înfiinţat în 2012, Spitalul OncoCard include ambulatoriu de specialitate, secţie de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi. De asemenea, OncoCard dispune de tehnologie de ultimă generaţie care permite realizarea de investigaţii imagistice de înaltă precizie, inclusiv PET/CT şi scintigrafii, şi tratamente ţintite de tip IMRT, RapidArc sau radioterapie convenţională tridimensională.

De la deschidere şi până la momentul actual au fost facute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro în Spitalul OncoCard. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 56,4 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de anul 2019. Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei. Odată aprobată, aceasta poate deveni a doua cea mai importantă tranzacţie a grupului MedLife din 2021, după aprobarea Neolife.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments