Grupul suedez Medicover, cu prezenţă de 26 de ani pe piaţa românească, a raportat o creştere de 40% a afacerilor la nouă luni în 2021 faţă de acelaşi interval din anul anterior, ceea ce înseamnă venituri de 126 mil. euro. Nivelul creşterii este similar celui raportat pe toate pieţele pe care compania de servicii medicale este prezentă. Motoarele avansului operatorului privat sunt revenirea activităţii medicale după anul pandemiei, 2020, dar şi servicii noi, adaptate contextului sanitar. Printre aceste servicii noi, în România de exemplu, se numără testele la cerere pentru COVID-19, atât PCR, cât şi cele de anticorpi, consultaţiile online.
”Performanţa înregistrată de Medicover România în primele nouă luni ale anului este rezultatul direct al eforturilor personalului nostru, care a fost în prima linie de îngrijire a pacienţilor COVID-19, al investiţiilor în aparatură medicală de ultimă generaţie, cât şi al atragerii unor medici de top”, a spus Florinela Cîrstina, director general al Medicover România.
Spitalul Pelican din Oradea, achiziţionat de Medicover, a fost inclus în unităţile medicale care tratează bolnavii de COVID-19 trimişi de stat. În plus, şi laboratoarele Synevo, parte a grupului Medicover, au făcut la debutul pandemiei teste pentru a depista noul virus la solicitarea statului, decontate. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global pentru Medicover, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,6%. În România, cea mai mare pondere din businessul Medicover la nivel de grup este adusă de divizia de laboratoare şi centre de recoltare Synevo.