web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > TeraPlast Bistriţa vrea să angajeze 200 de oameni până la finalul anului

TeraPlast Bistriţa vrea să angajeze 200 de oameni până la finalul anului

Grupul din construcţii TeraPlast intenţionează să creeze 200 de locuri de muncă până la finalul anului 2022, potrivit celui mai recent raport financiar al grupului, aferent pri­melor trei luni ale acestui an. Printre obiectivele TeraPlast pentru restul anului 2021 şi pentru 2022 se mai regăsesc intrarea în top zece producători de ferestre şi uşi din România, o politică echilibrată de alocare de capital şi atingerea unor EBITDA (venituri înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare) de 130 de milioane de lei.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) a înregistrat în trimestrul al treilea din 2021 vânzări de 178 de milioane de lei, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, profitul net din activităţi continue a urcat cu 6%, la 14,6 milioane de lei. Evoluţia vânzărilor în lunile iulie, august şi septembrie a fost susţinută de segmentul de instalaţii şi reciclare, fiind de altfel cel mai mare contribuitor la cifra de afaceri, care a urcat cu aproape 41%.

La nivelul primelor nouă luni din 2021, TeraPlast a raportat venituri de 451 de milioane de lei, plus 46%, iar EBITDA a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2021 un plus de 32%, de la 49 de milioane de lei la 64,5 milioane de lei. TeraPlast se află în etapele finale de punere în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile, care va deveni operaţională în următoarele săptămâni, potrivit Ioanei Birta, directorul financiar de la TeraPlast.

Unitatea de folii biodegradabile a presupus o investiţie de 12 milioane de euro şi va crea aproape 100 de locuri de muncă, iar sacii, sacoşele şi pungile produse de TeraPlast Folii Biodegradabile vor avea un grad de biodegradare de aproape 100%. În cazul companiei-mamă TeraPlast, cu peste 600 de angajaţi, evoluţia businessului pe parcursul primelor trei trimestre a fost influenţată de contextul de piaţă.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW