Salina Turda se aşteaptă anul acesta la circa 400.000 de vizitatori, în scădere cu 40% faţă de nivelul înregistrat în 2019, conform Ziarului Financiar. În 2020, pandemia a afectat considerabil turismul local, iar principalele obictive turistice din ţară au înregistrat mai puţini turişti faţă de 2019. Salina Turda a avut anul trecut doar 271.000 de turişti care au vizitat obiectivul turistic.
”Anul 2021 aduce o îmbunătăţire a situaţiei, însă este imposibil de atins numărul de turişti care ne-au trecut pragul înainte de pandemie. Până în prezent, numărul vizitatorilor din acest an este de 366.954. Încercăm să ne menţinem optimişti. Facem toate eforturile pentru promovarea obiectivului turistic şi a obiectivelor adiacente acestuia – hotel, restaurant, SPA, bazin de înot, însă situaţia la nivel naţional a numărului de îmbolnăviri cu Sars Cov – 2 ne afectează direct”, spun reprezentanţii Salinei Turda, citaţi de ZF.
Preţul unui bilet de intrare la salina Turda porneşte de la 30 de lei, pentru copii şi pensionari, şi ajunge la 60 de lei pentru accesul adulţilor în timpul weekendului, pentru zilele săptămânii tariful este de 50 de lei pentru adulţi. Turiştii care ajung la Salina Turda pot parcurge traseul pregătit prin Muzeul de Sare, însă punctul de atracţie este un miniparc de distracţii în Mina Rudolf şi Mina Terezia, unde oamenii au la dispoziţie un teren de mini-golf, o popicărie, un amfiteatru şi o roată panoramică Ferris. În plus, vizitatorii pot alege să facă o plimbare cu bărcuţa pe lacul amenajat în interiorul salinei sau pot juca tenis de masă.
Compania care administrează obiectivul turistic a înregistrat anul trecut venituri de 13 milioane lei, la jumătate faţă de încasările raportate în 2019. De asemenea, profitul net al companiei a fost de doar 149.000 lei, comparativ cu 8 mil. lei în 2019.