11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMeta Estate Trust a investit 500.000 de euro în prima fază a...

Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro în prima fază a ansamblului rezidențial The Lake Home din Sibiu

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața de imobiliare autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză pe piața imobiliară și de capital. Modelul de business se bazează o structură investițională de tip REIT, cu piloni de investiții în proiecte imobiliare, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

Compania intenționează să contribuie și la următoarele faze ale proiectului pe măsură ce acesta se dezvoltă. The Lake Home, proiect imobiliar mixed-use, este construit de compania DMX Construction și va cuprinde 494 apartamente, un aparthotel cu 89 apartamente, trei restaurante cu deschidere la Lacul lui Binder, o cafenea și 29 case individuale de lux. Proiectul este dezvoltat pe o suprafață de 50.500 mp, din care 20.000 mp sunt dedicați spațiilor verzi.

”În urma unei analize foarte riguroase pe care o facem înaintea semnării oricărui contract cu dezvoltatorii, am luat decizia de a investi încă din prima fază a proiectului The Lake Home și intenționăm să susținem și fazele viitoare deoarece, din punctul nostru de vedere, acesta îndeplinește toate criteriile pentru a deveni un proiect de succes. Proiectul The Lake Home este o dovadă că în frumosul oraș Sibiu se pot dezvolta locuințe la prețuri accesibile de cea mai înaltă calitate, cu o foarte bună localizare și prietenoase cu mediul”, a declarat Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.  

Meta Estate Trust are, în prezent, investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în orașe precum București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

”Decizia holdingului Meta Estate Trust de a face o primă investiție în proiectul nostru, este una naturală ce confirmă dimensiunea și impactul proiectului The Lake Home în peisajul investițional. Astfel viziunea și deschiderea noastră pentru piața de capital începe cu Meta Estate Trust, cu care ne-am propus să accelerăm dezvoltarea proiectului nostru”, a declarat Raul Țărnaru, CEO XUX Investment, dezvoltatorul proiectului.

În luna aprilie 2022, Meta Estate Trust intenționează să se listeze la bursă pe piața AeRO. Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu –Fondator Certinvest, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments