20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALReţeaua de clinici Medima Health investeşte 5,5 mil. euro în centrul de...

Reţeaua de clinici Medima Health investeşte 5,5 mil. euro în centrul de diagnostic oncologic din Târgu-Mureş

Reţeaua naţională de clinici de imagistică medicală şi radiologie Medima Health încheie primul an de activitate pe piaţa din România cu 6 clinici operaţionale la nivel naţional, în urma unui volum de investiţii de peste 7 milioane de euro. În cursul anului viitor, compania are planificate încă trei deschideri, în Bucureşti şi în ţară, iar către finalul anului 2022 este preconizată finalizarea construcţiei Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu-Mureş, a cărei investiţie totală se ridică la circa 5,5 milioane de euro.

Reţeaua cuprinde în prezent 6 clinici de imagistică, dintre care două în Bucureşti, câte una în Călărăşi şi Alba Iulia, precum şi două centre de diagnostic oncologic, în Otopeni (în parteneriat cu Amethyst Radiotherapy) şi în Sibiu. Clinicile au avut peste 14.700 de pacienţi în această perioadă.

”La un an de la demararea proiectului Medima, ne bucurăm să vedem rezultatele muncii echipei noastre, concretizate prin numărul mare de pacienţi care ne-au acordat încrederea. Misiunea Medima Health este de a creşte gradul de accesibilitate al pacienţilor din toate categoriile sociale la investigaţii de imagistică medicală de ultimă generaţie, care au un rol esenţial în diagnosticarea şi prevenţia majorităţii afecţiunilor medicale. Suntem în proces de expansiune şi avem planificate noi investiţii în clinici, unde vom pune la dispoziţia pacienţilor echipamente de top, medici dedicaţi şi servicii la înălţimea aşteptărilor”, declară Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

În ceea ce priveşte profilul pacienţilor, 58% dintre aceştia au fost femei şi 42% bărbaţi, categoriile dominante de vârstă fiind 50 – 70 de ani (44%) şi 30 – 50 de ani (31%), urmate de persoanele de peste 70 de ani (17%) şi de cele cu vârste sub 30 de ani (8%). Structura investigaţiilor acordate a fost alcătuită în procent de 53% de examinările RMN, în timp ce scanările CT au ocupat o pondere  de 45%. În topul zonelor cel mai frecvent investigate au fost coloana vertebrală, zona craniană, regiunea toraco-abdominală şi genunchii.

”Unul dintre obiectivele Medima Health este depistarea precoce a afecţiunilor oncologice, când rata de succes a tratamentului este cea mai ridicată, iar şansele de supravieţuire pe termen lung ale pacienţilor sunt semnificativ îmbunătăţite. Criza sanitară a condus la reducerea drastică a numărului pacienţilor oncologici diagnosticaţi şi trataţi, unul dintre motive fiind amânarea controalelor medicale de rutină sau de investigare a simptomelor nou apărute. Pe măsură ce boala evoluează şi tratamentul acesteia devine mai complicat, încurajăm pacienţii să acorde prioritate îngrijirii sănătăţii. Noi le suntem alături furnizându-le certitudinea unui diagnostic corect, în timp util, necesar pentru începerea unei terapii sau urmarea unor măsuri preventive”, adaugă Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Directorul Medical Medima Health.  

În contextul pandemiei, un alt segment reprezentativ este cel al pacienţilor vindecaţi de infecţia COVID 19, care se prezintă în clinici pentru investigaţii de screening imagistic (CT pulmonar, RMN cerebral etc.).  În septembrie 2020,pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de fondul de private equity Morphosis Capital. După preluare, în acţionariatul Medima au intrat medicul Gheorghe Iana, anterior director medical în cadrul clinicilor, şi Vlad Ardeleanu, care este responsabil cu extinderea şi construirea brandului Medina Health în România cât şi la nivel internaţional, din funcţia de director general.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments