6.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSynaptiq, startup-ul din Cluj-Napoca care dezvoltă o platformă ce reduce timpul de...

Synaptiq, startup-ul din Cluj-Napoca care dezvoltă o platformă ce reduce timpul de analiză a imaginilor medicale, a atras o finanţare de 250.000 de euro

Synaptiq, startup românesc din Cluj-Napoca care creşte performanţa serviciilor medicale dezvoltând soluţii bazate pe AI pentru delimitarea tumorilor şi a organelor care prezintă risc, închide o rundă de finanţare de 250.000 de euro cu participarea fondului de investiţii GapMinder VC prin acceleratorul de business Techcelerator, Cleverage VC şi angel investors – antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate.

Cu finanţarea primită, Synaptiq va continua activitatea de cercetare şi dezvoltare pentru a elabora versiunea finală a platformei Mediq, care reduce timpul de analiză a imaginilor medicale în cadrul procedurilor de tratare prin radioterapie a cancerului, va aloca resurse studiului clinic necesar pentru a obţine acreditarea la nivel european şi va investi în demersurile de comercializare a software-ului. În plus, aceste resurse au făcut posibilă extinderea echipei Synaptiq la zece membri cu experienţă solidă în institute de specialitate din Germania şi Olanda.

”Am stabilit deja relaţii solide cu clinici, centre de cercetare, instituţii academice şi acceleratoare de afaceri, ceea ce ne susţine creşterea şi dezvoltarea unui produs de înaltă calitate. Suntem ambiţioşi şi optimişti, şi credem că la începutul anului următor vom lansa versiunea beta a software-ului Mediq”, spune Dragoş Duşe, Cofondator & Director Operaţional Synaptiq.io.

Software-ul Mediq utilizează AI pentru delimitarea tumorilor canceroase în imaginile CT şi RMN într-un timp mult mai scurt, cu o mai mare precizie şi obiectivitate. Astfel, medicii nu vor mai trebui să petreacă ore întregi pentru a efectua delimitarea organelor şi se vor putea concentra pe planificarea tratamentului şi pe a găsi cea mai bună abordare pentru a salva viaţa pacientului. Platforma Mediq utilizează Deep Learning pentru a susţine procesul de diagnosticare rapidă şi integrează fluxul de lucru în aplicaţii de telemedicină pentru a eficientiza comunicarea dintre cadrele medicale. În consecinţă, clinicile vor putea crea un plan de tratament pentru un număr mult mai mare de pacienţi, deoarece timpul de implementare a acestuia va fi mult redus.

La începutul anului 2022, Synaptiq va lansa versiunea beta a produsului Mediq şi se pregăteşte pentru a finaliza procesul de acreditare la nivel european care va facilita atragerea mai multor clienţi din România şi în Europa. Compania Synaptiq a fost fondată de Dragoş Duşe, Mihai Căta, Mohsin Raza, Roxana Săbău şi Diana Adriţchi. Întreaga echipă este formată din ingineri ori specialişti în business, cu studii şi doctorate la facultăţi din ţară şi străinătate, precum Universitatea din Bucureşti, Amsterdam, Munich, Bristol şi Heidelberg.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments