9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURICEC Bank a acordat credite ipotecare de peste 3 mld. lei

CEC Bank a acordat credite ipotecare de peste 3 mld. lei

CEC Bank, instituţie de credit de top 10, rămasă în porto­foliul statului, susţine că a acordat în primele nouă luni din 2021 peste 3.800 de credite pentru locuinţe, în creş­tere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a ajuns la un portofoliu de peste 20.000 de credite ipotecare acordate, în valoare de peste 3 mld. lei.

Banca acordase în pri­mul semestru finanţări noi de 5,25 mld. de lei, astfel că portofoliul de credite din bilanţul CEC Bank a urcat la 24,4 mld. lei, cea mai mare creştere fiind în­re­gistrată la nivelul porto­fo­liului de credite pentru locuinţe, de 17,5% în pri­mele şase luni ale anului.

La nivelul întregii pieţe bancare, creditele ipotecare noi în lei au ajuns în primul semestru (S1) din 2021 la 9,3 mld. lei, iar după opt luni treceau de 13,2 mld. lei, cu circa 50% peste ni­ve­lul din acelaşi interval din 2020, conform BNR. Soldul ipo­tecarelor în lei la nivelul întregii pieşe a ajuns în vară la 75,4 mld. lei, în creştere cu circa 20%.

CEC Bank a anunţat ieri că a lansat un credit ipotecar cu dobândă fixă în primii 5 ani, de 4,7% pe an pentru clienţii care nu au salariile în contul băncii şi de 4,5% pentru cei îşi încasează veniturile prin bancă. De exemplu, în cazul unui credit de 250. 000 de lei, pe 25 de ani, rata lunară va fi de 1.418 lei, iar suma totală de rambursat de 393.954 lei. Calculul a fost făcut cu o dobândă fixă în primii 5 ani de 4,7% şi variabilă în următorii 20 de ani (IRCCĂ2,5%), DAE fiind de 4,13%.

”Am lansat creditele ipotecare cu dobândă fixă pentru a oferi clienţilor o soluţie prin care se pot proteja faţă de variaţiile pe termen mediu ale ratelor şi dobânzii, în contextul în care, în prezent, dobânzile sunt aproape de minimele istorice şi există semnale pe piaţă privind inversarea trendului în viitorul apropiat. Având deja în ofertă credite cu dobândă fixă pentru nevoi personale, în ultimii ani am văzut creşterea apetitului clienţilor pentru astfel de finanţări. Clienţii vor avea în continuare posibilitatea de a alege între credite cu dobândă fixă şi cele cu dobândă variabilă”, a declarat Adina Călin, director produse şi servicii în CEC Bank.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments