23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDent Estet a cumpărat pachetul majoritar din acţiunile Stomestet Cluj, una...

Dent Estet a cumpărat pachetul majoritar din acţiunile Stomestet Cluj, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania

Reţeaua Dent Estet, parte a grupului Medlife, a cumpărat pachetul majoritar de 60% din acţiunile Stomestet Cluj, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, ajungând la un portofoliu de 13 clinici în şapte oraşe. Clinica din Cluj-Napoca a fost înfiinţată în anul 2001 de conf. dr. Smaranda Buduru, medic primar stomatologie generală şi protetică dentară, doctor în ştiinţe medicale, şi dr. Rareş Buduru, specializat în implantologie şi protetică dentară, autor al unor lucrări de specialitate şi manager. Anul trecut, Stomestet a avut o cifră de afaceri de 8,11 milioane de lei (1,8 milioane de euro).

Stomestet are o echipă multidisciplinară formată din 16 medici stomatologi, unii dintre aceştia fiind cadre universitare, 18 asistente medicale şi 4 tehnicieni dentari. Noul sediu al clinicii, inaugurat în 2009, are 7 cabinete de tratament, 1 sală dedicată intervenţiilor chirurgicale, 1 laborator de tehnică dentară integată complet digitalizată, servicii de radiologie dentară digitală şi 1 sală dedicată cursurilor post-universitare.

”Parteneriatul a venit din dorinţa de a ne alătura unei echipe care şi-a demonstrat valoarea în timp, asigurându-şi în fiecare an poziţia de lider de piaţă, şi pentru că împărţim aceeaşi viziune de a asigura românilor tratamente complexe, nedureroase şi extrem de eficiente. În plus, asemenea grupului Dent Estet investim foarte mult în educaţia tinerilor specialişti. Astfel, în cadrul clinicii Stomestet, conf. dr. Smaranda Buduru coordonează programe de rezidenţiat în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi cursuri de specialitate pentru experţi în ocluzologie şi estetică dentară”, declară dr. Rareş Buduru.

În cadrul tranzacţiei, clinica Stomestet a fost asistată de consultantul M&A Gordana Teodorescu, cu o experienţă de peste 15 ani în piaţa serviciilor stomatologice, şi de către avocat Marius Grecu, cu o largă experienţă în domeniul avocaturii de business din Cluj-Napoca. De cealaltă parte, pentru Dent Estet consultanţa legală a fost asigurată de Şerban Suchea, Partner MITEL & ASOCIAŢII, iar consultanţa financiară şi fiscală  Daniela Buhuş şi Valentina Radu, de la TS Partners.

”Noul parteneriat ne onorează şi ne motivează să explorăm noi dimensiuni ale activităţii noastre, răspunzând încrederii tot mai mari pe care pacienţii, dar şi medicii stomatologi din România o au în clinicile Dent Estet”, a declarat Oana Taban, fondator & Director General al Dent Estet.

Compania a fost înfiinţată în 1999, iar din anul 2016  face parte din grupul MedLife,  controlat de familia Marcu. Reţeaua de clinici stomatologice a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de primul semestru al anului 2020, potrivit unui raport publicat la Bursă. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 67 de milioane lei, în creştere cu 5% faţă de 2019,  şi are circa 130.000 de pacienţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments