web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujenii de la Punctual Comimpex au ajuns la afaceri de peste 80 mil. euro în S1 2021, din distribuţia de ţigări

Clujenii de la Punctual Comimpex au ajuns la afaceri de peste 80 mil. euro în S1 2021, din distribuţia de ţigări

Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, o afacere activă în domeniul distribuţiei de ţigări, deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 396,6 mil. lei (80,1 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar.

Punctual Comimpex estimează pentru anul în curs afaceri totale de 835 mil. lei (aproximativ 169 mil. euro). Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 731,6 mil. lei (151,8 mil. euro), mai mult cu 14% faţă de anul anterior. Distribuitorul clujean se numără printre cele mai mari 100 de companii controlate de antre­prenori români.

”Evoluţia pozitivă a afacerilor în primul se­mestru se datorează în primul rând creşterii preţului la ţigări, precum şi creşterii rulajului pe anumite zone. Nivelul relativ redus al contra­bandei cu ţigări, precum şi reducerea efectului pandemiei, au fost principalii factori care au dus la o creştere a volumului de vânzări în valori fizice de aproximativ 6%”, a declarat Vasile Mureşan, administratorul companiei Punctual Comimpex, citat de ZF.

Sediul companiei se află în Cluj-Napoca, iar punctele de lucru sunt în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Maramureş. Furnizorii sunt companiile producătoare şi importatoare de ţigarete din România (BAT, JTI, Philip Morris, Imperial Tobacco, HTS Hongta, KTI), iar clienţii provin în principal din mediul rural, din zona ariei proprii de distribuţie. În 2018 a fost înfiinţată o divizie de distribuţie de băuturi în cadrul companiei Punctual Comimpex, prin preluarea unei alte firme din cadrul grupului, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Cluj. Compania a investit anul trecut peste 1,5 mil. lei în înnoirea flotei auto, iar anul acesta au fost investiţi 1,5 mil. lei pentru achiziţionarea de autoturisme şi în dezvoltarea sistemului IT. Punctual Comimpex a ajuns în prezent la 124 de angajaţi. Compania a fost înfiinţată în anul 1993 la Cluj-Napoca şi este deţinută de omul de afaceri Vasile Mureşan. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW