web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul Albatros Gold din Alba vrea să investească 1 mil. euro într-o fabrică de compost din îngrăşăminte bio

Producătorul Albatros Gold din Alba vrea să investească 1 mil. euro într-o fabrică de compost din îngrăşăminte bio

Florin Florea, fondatorul com­paniei Albatros Gold, unul din­tre producătorii de talie medie de ouă din Româ­nia, cu afaceri de 50 mil. lei (10 mil. euro) vrea să in­vestească 1 milion de euro într-o fa­brică de compost din îngrăşăminte bio pentru a-şi efi­cientiza costurile, potrivit Ziarului Financiar.

”În 2021 am investit, la fel ca în 2020, diferenţa este însă că în acest an însă ne-am ocupat de consolidare şi nu de creşterea producţiei. Ne dorim să scădem costurile, dar şi să găsim surse suplimentare de venit. Avem un buget de 1 milion euro pentru a face o fabrica de compost din îngrăşăminte bio, pentru că anual producem circa 7.000 tone de gunoi de pasăre”, a spus Florin Florea, fondatorul Albatros Gold, citat de ZF.

Albatros Gold este prezentă pe piaţă de aproape 20 de ani şi este una dintre cele mai mari companii din agricultură din judeţul Alba. Compostul rezultat de la fabrică va fi comercializat către cultivatorii mari de cereale din România şi poate pe viitor şi către cei din străinătate, potrivit companiei.

În prezent, compania vinde producţia de ouă în Ardeal, iar extinderea nu este pe radarul antreprenorului în următoarea perioadă, deoarece costurile cu materiile prime au crescut exponenţial în ultimul an şi costul de preţ al oului s-a majorat cu 100% şi în continuare evoluţia preţurilor este incertă.

Florin Florea a afirmat că preţul îngrăşămintelor s-a dublat, preţul oleaginoaselor, cum sunt uleiul de floarea-soarelui, seminţele de floarea-soarelui sau şrotul de soia au crescut puternic, iar energia electrică a crescut cu 300% şi ambalajele cu 100%.

Compania Albatros Gold a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 50,4 milioane de lei, în creştere cu 42% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Profitul net a fost de 8,7 milioane de lei cu 80 de angajaţi. Liderul pieţei ouălor este compania Toneli Holding, cu afaceri de 112 milioane de lei în 2020.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW