9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUBB Cluj, performanțe de top în informatică/calculatoare și inginerie

UBB Cluj, performanțe de top în informatică/calculatoare și inginerie

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă din nou poziții foarte bune în clasamentul internațional Times Higher Education (THE) pentru domeniile academice Inginerie (Engineering) și Informatică/Calculatoare (Computer Science), dat publicității miercuri, 6 octombrie 2021.

În domeniul inginerie, UBB ocupă prima poziție în țară și poziția 501-600 la nivel internațional (dintr-un număr total de 1188 universități incluse în clasament). Alte două universități din țară sunt situate în intervalul 801-100, iar patru ocupă poziția 1001+ la nivel internațional.

În domeniul informatică/calculatoare (computer science), UBB ocupă prima poziție în țară (alături de Universitatea Politehnica din Timișoara) și poziția 601-800 la nivel internațional (din 891 de universități incluse în ranking). În clasament sunt incluse patru universități din România, două în intervalul 601-800 și două pe poziția 801+ la nivel internațional.

”UBB are cea mai mare facultate de informatică/școală doctorală de inteligență artificială din țară și mă bucur să văd reconfirmat ceea ce știam, și anume că la UBB mărimea vine de asemenea cu prima performanță în țară. De asemenea, mă bucur să văd că investiția din ultimii ani în inginerie & tehnologie (Școala academică/de știință de inginerie/tehnologie) pune UBB pe harta liderilor naționali și internaționali în domeniu. Felicitări colegilor din aceste domenii!”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase și comprehensive clasamente internaționale ale universităților, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relația cu mediul socio-economic și internaționalizare.

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 11 localități și 9 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de cinci ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate „world-class” (QS*****) din România, iar din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene „world-class/research-intensive”.  

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments