20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAcţiunile TeraPlast (TRP) Bistriţa au fost incluse în indicele CECE MID CAP...

Acţiunile TeraPlast (TRP) Bistriţa au fost incluse în indicele CECE MID CAP al Bursei de Valori de la Viena din septembrie

Acţiunile TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena în indicele CECE MID CAP, parte din familia de indici regionali CECExt (CECE Extended Index), începând cu luna septembrie 2021. În acest fel, vizibilitatea acţiunii TeraPlast creşte la nivel regional, potrivit unui raport publicat de producătorul de materiale de construcţii la BVB.

CECE MID CAP este un indice ponderat în funcţie de capitalizare şi este alcătuit din cele mai lichide acţiuni ale companiilor relevante tranzacţionate pe pieţele din regiunea Europei de Est, de Sud şi Centrală, care îndeplinesc criteriile indicilor mid-cap ai Bursei de Valori din Viena.

”Creşterea vizibilităţii TeraPlast în peisajul internaţional sporeşte încrederea investitorilor în lichiditatea, dimensiunea şi perspectivele companiei. Reprezentăm piaţa de capital românească atât în indicii FTSE Russell, cât şi în indici regionali, cum este cel de faţă. Această poziţie ne onorează şi ne arată că investitorii rezonează cu strategia de dezvoltare a companiei, precum şi cu performanţele şi lichiditatea înregistrate de-a lungul timpului de către compania noastră”, a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

În prezent, capitalizarea indexului CECE MID CAP este de 14,3 miliarde de euro, acesta fiind compus din 25 de emitenţi din regiune. Structura indicelui este revizuită anual de către un comitet de indici dedicat. Acţiunile TeraPlast sunt incluse tot din luna septembrie 2021 şi în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în urma promovării din indicii Micro Cap şi Total Cap din care făceau parte din luna septembrie 2020.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell. TeraPlast este evaluată de investitorii de la bursă la peste 2,4 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile TRP s-au apreciat cu 236,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 506 mil. lei, arată datele BVB.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments