web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Gucci deţine o fabrică de pantofi în Baia Mare cu afaceri de 20 mil. euro în 2020

Gucci deţine o fabrică de pantofi în Baia Mare cu afaceri de 20 mil. euro în 2020

Grupul francez Kering, care are în por­to­foliu branduri de lux precum Gucci, Saint Laurent sau Balenciaga, con­trolează un producător de pantofi din Baia Mare cu peste 650 de salariaţi. Fabrica, care a fost fondată acum do­uă decenii, are afaceri de aproape 20 mil. euro în 2020, fiind al optulea cel mai mare producător de pantofi din România, potrivit Ziarului Financiar.

În ceea ce priveşte pro­ducţia, gi­gan­tul are mai multe uni­tăţi proprii, dar şi colaborează cu fur­nizori ex­terni, conform datelor existente. În ur­mă cu câţiva ani, oficialii Gucci spu­neau că vor să producă mai mult in-house pentru a re­duce timpii de li­vrare şi depen­den­ţa faţă de o terţă par­te, conform Reuters. De altfel, cele mai multe bran­duri de lux, în frun­te cu Louis Vuitton, Prada sau Moncler, au pro­priile lor fabrici, unele pe plan local.

În România, Kering deţine 70% din compa­nia Sifa Inter­na­tional din Baia Mare, ju­deţul Mara­mureş, con­form datelor ofe­rite de grup. Aceasta este singura firmă deţi­nu­tă local de grupul francez Kering, care deţine brandul Gucci şi alte 12 nume. Fabrica locală produce pantofi sport şi eleganţi (mocasini) pentru Gucci.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW