web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Familia Lazăr din Braşov a făcut profit de 6 milioane de lei cu producătorul de apă minerală Zizin

Familia Lazăr din Braşov a făcut profit de 6 milioane de lei cu producătorul de apă minerală Zizin

Apemin Zizin, producător de apă minerală naturală din judeţul Braşov, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 65,6 mil. lei (13,6 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro), mai mult cu 24% faţă de anul precedent, când câştigul net al Apemin Zizin a fost de aproximativ 4,8 mil. lei (1 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 132 de angajaţi.

Apemin s-a concentrat în ultimii ani pe creşterea brandului Zizin, pe care l-a susţinut prin campanii de promovare şi campanii promoţionale. În 2017, compania a renunţat la o parte dintre con­tracte pentru realizare de mărci proprii pentru re­ţele­le de magazine. Mărcile pri­vate au ajuns în unii ani chiar şi la mai mult de jumă­tate din vânzările anuale ale companiei, conform datelor furnizate anterior de repre­zentanţii îmbuteliatorului.

Compania este deţinută de Laura şi Laurenţiu La­zăr, care au preluat pachetul ma­joritar al Apemin Zizin în 1997, la şase ani după ce societatea a fost înfiinţată. Cei doi au intrat în afaceri în 1992, activând iniţial în co­merţ. În 1994 au pus bazele so­cietăţii Lazăr Group Prod, cu activităţi în producţia şi comercializarea amba­lajelor PET (de plastic). În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de 5 litri pentru apa minerală plată.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW