web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Spaniolii de la MMM Autoparts au ajuns la afaceri de 31 mil. euro cu fabrica de tuburi pentru industria auto din Turda

Spaniolii de la MMM Autoparts au ajuns la afaceri de 31 mil. euro cu fabrica de tuburi pentru industria auto din Turda

Producătorul de tuburi pentru industria auto MMM Autoparts, subsidiara locală a grupului spaniol MMM cu fabrici în Spania, România, Mexic, China şi Rusia, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 149,2 mil. lei (31 mil. euro), în scădere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 543.000 de lei (113.000 de euro), de 12 ori mai mic faţă de anul precedent, când MMM Autoparts a obţinut un câştig net de peste 6,8 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 505 angajaţi. În urmă cu 15 ani, spaniolii de la MMM au realizat pe un teren de la ieşirea din Turda spre Câmpia Turzii un centru de producţie cu două hale, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. 

La Turda, MMM produce tuburi de motor şi tuburi structurale, iar din 2013 a devenit operaţională şi o fabrică de tratament superficial (placare cu nichel), potrivit unor informaţii anterioare. Grupul MMM se ocupă de proiectarea, dezvoltarea şi fabricarea de sisteme de tubulatură pentru industria auto şi are clienţi precum Audi, Avtovaz, Citroen, Dacia, Nisan, Peugeot, Renault, Toyota, Volkswagen şi Suzuki, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Birourile centrale, unde se realizează serviciile corporative şi centru de dezvoltare se află în Barcelona.

MMM Group mai deţine unităţi de producţie în Rusia (la Togliatti), Mexic (Silao), China (Changzhou) şi România (Turda). Business-ul MMM a fost demarat în anul 1944 de către Juan Priu Verdaguer. Iniţial, compania se ocupa de producţia pieselor metalice pentru uz casnic, însă în timp producţia a evoluat, ajungându-se la realizarea de tubulaturi moderne pentru unii dintre marii producători auto, cum ar fi Renault şi Peugeot.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW