24.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRetailerul danez JYSK vrea să inaugureze 15 magazine noi în următoarele 12...

Retailerul danez JYSK vrea să inaugureze 15 magazine noi în următoarele 12 luni

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România şi are în plan să inaugureze cel puţin 15 magazine noi în următoarele 12 luni, iar în următorii ani să reamenajeze toate unităţile deshise înainte de 2018. Pe piaţa locală, din cele 106 magazine actuale JYSK, 50 sunt încă amenajate după conceptul vechi şi urmează să fie modernizate.   

”JYSK crede cu tărie în viitorul magazinului fizic. Atunci când cumpără produse pentru casă, clienţii caută mai întâi inspiraţie şi sfaturi, apoi vor să testeze produsele şi materialele, să verifice cum se simt atunci când stau pe o saltea sau pe o canapea. (…) Vânzările online au crescut în perioada pandemiei, dar am observat că multor clienţi le-a lipsit magazinul fizic. De aceea, ne-am propus ca în următorii ani, pe lângă magazinele noi pe care le vom desc­hide, să investim considerabil şi în reame­najarea magazinelor care nu urmează noul concept”, spune Alex Bratu, country manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. Iniţial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge pragul de 100 de magazine în ţară. 

JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 51 de ţări, are 26.500 de angajaţi şi peste 3.000 de magazine.

În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager – iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments