web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Familia Baciu din Mureş, afaceri de peste 90 mil. euro cu importatorul şi distribuitorul de piese auto Materom

Familia Baciu din Mureş, afaceri de peste 90 mil. euro cu importatorul şi distribuitorul de piese auto Materom

Importatorul şi distribuitorul de piese auto Materom, controlat de familia Baciu din localitatea Cristeşti, judeţul Mureş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 437,8 mil. lei (90,8 mil. euro), în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a rea­lizat anul trecut un profit net de aproximativ 2,7 mil. lei (578.000 de euro), de aprope trei ori mai mic faţă de anul precedent, când Materom a obţinut un câştig net de peste 8 mil. lei (1,7 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 547 de angajaţi, cu 59 de oameni mai mult decât în 2019.

Materom este o afacere de familie demarată în urmă cu 23 de ani, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul importului şi distribuţiei de piese auto. Compania din Mureş deserveşte în prezent o reţea de peste 7.000 de clienţi din domeniile: service auto, magazine de piese auto, dealer auto, societăţi de asigurări, flote comerciale, dar şi persoane fizice.

Reţeaua de distribuţie Materom cuprinde depozitul central, situat la Târgu Mureş, şi alte 20 de depozite regionale situate în principalele oraşe din România, iar stocul companiei cuprinde peste 90.000 de articole diferite.

Dealerul local al Skoda din Târgu Mureş a devenit parte a grupului Materom din 2015, grup din care mai face parte şi Materom Automotive, dealer Mercedes-Benz. În 2019, Materom a achiziţionat reprezentanţele Dacia, Renault, Nissan la Târgu Mureş, reprezentanţa Opel de la Braşov şi reprezentanţa Skoda la Bistriţa. Tot în 2019, compania a finalizat construcţia noului centru logistic de la Târgu Mureş, potrivit informaţiilor de pe site-ul Materom. Compania Materom SRL a fost înfiinţată în anul 1998 cu principal domeniu de activitate comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule, avându-i ca asociaţi pe Baciu Ioan Matei şi Baciu Rodica.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW