web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > DDS Diagnostic a investit 100.000 euro într-o linie de fabricaţie a testelor PCR

DDS Diagnostic a investit 100.000 euro într-o linie de fabricaţie a testelor PCR

Compania DDS Diagnostic, înfiinţată în 2002, cu activitate în domeniul diagnosticului in vitro, intră pe o nouă nişă de piaţă – producţia testelor PCR de depistare a îmbolnăvirii cu COVID-19, după o investiţie de 100.000 euro.

”Anul trecut am câştigat un proiect de cercetare pentru finanţarea dezvoltării de teste COVID, am reuşit în luna august să punem pe piaţă teste RT PCR, suntem singura firmă românească. Am terminat de investit pentru partea de fabricaţie, am amenajat unitatea de producţie şi luna aceasta începem vânzarea acestor teste. Avem în plan dezvoltarea domeniului de biologie moleculară”, a spus Dana Stan, acţionara DDS Diagnostic, citată de ZF.

Compania produce deja în propria fabrică teste antigen pentru depistarea îmbolnăvirii cu COVID-19 şi teste de detectare a anticorpilor la noul virus. În 2020, DDS Diagnostic a avut afaceri de 13,7 mil. lei, de cinci ori mai mult faţă de anul anterior, şi un profit de 4,6 mil. lei, după ce în 2019 profitul nu trecea de 340.000 lei, potrivit datelor publice.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW