web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania a primit aprobarea acţionarilor pentru distribuirea unor dividende 500 mil. lei

Banca Transilvania a primit aprobarea acţionarilor pentru distribuirea unor dividende 500 mil. lei

Acţionarii Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, au aprobat miercuri, 8 septembrie, distribuirea unor dividende în numerar de 425,75 mil. lei din profitul anului 2020, precum şi a sumei de 74,25 din rezervele aferente anului 2019, în valoare totală de 500 mil. lei, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Dividendul brut a fost fixat la 0,07922085114 lei pe acţiune, care, la preţurile curente de tranzacţionare, asigură investitorilor un randament de circa 2,6%, potrivit Ziarului Financiar. Luând în considerare capitalul social al băncii la data de înregistrare, valoarea finală a dividendului brut pe acţiune urmează a se determina în funcţie de numărul acţiunilor cu drept la dividend de la data de înregistrare, respectiv 23 septembrie. Ex date a fost stabilită pe 22 septembrie, în timp ce data plăţii este 6 octombrie.

Banca Transilvania are 17,3 miliarde de lei capitalizare după ce acţiunile TLV s-au apreciat cu 35,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,33 miliarde de lei, arată datele BVB.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW