20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompa Sibiu devine producător de energie din surse regenerabile

Compa Sibiu devine producător de energie din surse regenerabile

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a demarat construcţia unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 1 MWp, pentru producătorul de componente auto Compa Sibiu. Proiectul presupune livrarea la cheie a două subsisteme, unul pe acoperiş si celălalt la sol, ce integrează peste 1.700 de panouri fotovoltaice de înaltă eficienţă, cu celule de tip mono-cristalin, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Enel.

”Construim împreună cu partenerii noştri strategii energetice integrate, astfel încât afacerile acestora să-si atinga cu adevărat obiectivele de sustenabilitate şi să se bucure de o competitivitate crescută”, spune Laurenţiu Brumaru, coordonator al Departamentului Vânzări & Marketing e-Industries, Enel X România.

Pentru sistemul la sol, Enel X România va instala în premieră panouri fotovoltaice de 650 Wp, de ultimă generaţie, cu eficienţă ridicată şi rezistenţă crescută pentru încărcări la zăpadă şi vânt. Centrala fotovoltaică montată pentru Compa Sibiu va asigura o producţie anuală de energie electrică de circa 1.240 MWh, contribuind la reducerea cu 390 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

”Suntem una dintre cele mai mari fabrici cu capital autohton si ca atare suntem profund afectati de schimbarile prin care trece industria in general si industria auto in particular, la nivel global. Aceasta investitie face parte din strategia Compa de reducere a amprentei de carbon. Cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, in cadrul „Programului de Energie in Romania” precum si a partenerilor de proiect din Norvegia, am pornit acest pas important in reducerea emisiilor de CO2 prin generarea energiei electrice necesara proceselor de fabricatie din cadrul companiei utilizand surse regenerabile fara emisii.”, adaugă Dan Baiasu, Director Comercial Compa Sibiu.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial. Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments