13.1 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIBanca Transilvania colaborează cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker

Banca Transilvania colaborează cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat cu Raiffeisen Centrobank AG, divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, un contract de prestări servicii privind activitatea Market Maker pe piaţa reglementată la vedere administrată de BVB.

”Banca Transilvania, inclusiv ca emitent, a avut un rol decisiv la promovarea pieţei de capital româneşti în categoria de piaţă emergentă. Participarea activă la dezvoltarea bursei din Bucureşti a fost şi rămane focusul nostru, ca prima instituţie financiară care şi-a înscris acţiunile la tranzacţionare în România”, a declarat Mihaela Nădăşan, Director General Adjunct, Instituţii şi Pieţe Financiare, Banca Transilvania.

Raiffeisen Centrobank, în calitate de prestator de servicii de market maker, va asigura lichiditatea de tranzacţionare a acţiunilor TLV începând cu data de 7 septembrie 2021. Acţiunea TLV este a treia pentru care Raiffeisen Centrobank oferă servicii de Market Maker al Emitentului, după Evergent Investment şi Purcari Wineries. Parametrii specifici aplicabili activităţii de Market Makerul Emitentului (MME) efectuată de Raiffeisen Centrobank pentru acţiunile Banca Transilvania prevăd un volum minim de 100.000 de instrumente, cu un spread maxm dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare de 1%.

”Suntem bucuroşi să includem Banca Transilvania, compania cu cea mai mare pondere în indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti, în portofoliul nostru de clienţi şi să îi susţinem astfel povestea de succes. Ne propunem să creştem lichiditatea pieţei, precum şi pe cea a acţiunilor TLV”, spune Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar. Raiffeisen Centrobank ocupă locul 10 în topul intermediarilor de la bursa românească, cu o cotă de piaţă de 1,9%. De la începutul anului, brokerul a intermediat tranzacţii de 471,4 mil. lei, arată datele BVB.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments