16.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din Mureş mizează pe...

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din Mureş mizează pe afaceri de 70 milioane lei în 2021, plus 16,5%

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com din localitatea Crăieşti, judeţul Mureş, controlat de familia Oprea, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 70 mil. lei (peste 14 mil. euro), în creştere cu 16,5% faţă de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar. Oprea Avi Com a avut anul trecut afaceri de peste 60 mil. lei (12,5 mil. euro), iar în primul semestru din acest an, producătorul de carne de pasăre a realizat o cifră de afaceri de 33,3 mil. lei (6,8 mil. euro).

”Piaţa cărnii de pasăre a suferit o contracţie semnificativă la începutul anului 2020, odată cu declanşarea pandemiei de COVID-19, fiind afectat drastic sectorul HoReCa. Contracţia pieţei s-a menţinut şi în prima jumătate a anului 2021. Eliminarea treptată a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19 se reflectă în această perioadă în creşterea cererii de carne de pasăre în sectorul HoReCa”, a declarat Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi Com, citat de ZF.

Compania dispune în prezent de o reţea proprie formată din 34 de magazine localizate în judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Harghita şi Bistriţa-Năsăud, însă pentru 2022 producătorul de carne de pasăre are în plan deschiderea a încă 5 unităţi, dar şi remodelarea celor existente şi diversificarea gamei de produse. Anual, compania din Crăieşti procesează 6 milioa­ne de păsări, însă intenţionează să ajungă în viitor la 10 milioane de păsări pe an. Produsele companiei sunt comercializate în ma­gazinele proprii (35%), super­maketuri şi hipermarketuri (30%), comerţ tradiţional (10%) şi HoReCa (25%). Oprea Avi Com este prezentă la nivel regional în reţelele Carrefour, Auchan, Kaufland şi Profi, în regim private label.

”Avem în derulare un proiect de investiţii de 8 mil. euro într-o fermă de creştere a raţelor, investiţie care nu a fost încă finalizată din cauza pandemiei. Ne propunem să creştem 1 milion de raţe anual, în acest sens fiind retehnologizat vechiul abator. Anul viitor vom intra şi pe piaţa produselor semipreparate, printr-un parteneriat strategic cu un producător specializat”, a spus Emanuel Oprea. Un alt proiect de investiţii al companiei vizează asigurarea parţială a independenţei energetice, prin implementarea a două centrale fotovoltaice în fermele de pui de carne, până la finalul anului 2022.

Compania Oprea Avi Com, prezentă pe piaţă de 27 de ani, este controlată de familia Oprea. În prezent, compania a ajuns la 380 de angajaţi, cu 39 de oameni mai mult decât în 2020, ca urmare a finalizării în luna februarie a acestui an a noului abator de păsări.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments