web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Construcţii Erbaşu va construi un tronson de 26 km din autostrada Braşov-Oradea

Construcţii Erbaşu va construi un tronson de 26 km din autostrada Braşov-Oradea

Construcţii Erbaşu, companie controlată de antreprenorul Cristian Erbaşu, este liderul asocierii care va proiecta şi executa subsecţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş, cu o lungime de 26 de kilometri, din autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, potrivit unui anunţ făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

”Este primul proiect pe care îl câştigăm. Ofertăm de patru ani, am ofertat proiecte cu o valoare cumulată de circa 2 miliarde de euro, dar este prima dată când câştigăm. Avem experienţă în realizarea de drumuri orăşeneşti, avem oameni, putem face. Mai suntem înscrişi şi la alte licitaţii în acest moment, iar printre ele sunt şi proiecte de autostrăzi”, spune Cristian Erbaşu.

Din asociere mai fac parte firmele Vahostav (subsidiara unei firme din Slovacia) şi Sk A. S., iar valoarea contractului este de circa 543 de milioane de lei fără TVA.

”Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie ofertată este de 10 ani. Lungimea tronsonului este de 26,35 km”, se arată în comunicatul CNAIR.

În cadrul contractului, antreprenorul va realiza mai multe lucrări complexe, incluzând 3 viaducte, 8 pasaje şi 8 poduri, printre care unul de o complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 1.650 m, pod peste lac de acumulare. Contractul de achiziţie publică va fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi după soluţionarea lor.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW